benim dünyama hoşgeldiniz...

küçük bir ilçede temiz insanların dünyasından haberler...yaşadığım, tanıdığım güzel hayatlardan küçük hikayeler...her insan farklı bir dünyadır...bunu biliyorum her yeni gün yeni bir dünyayla tanışmaya hazırlanıyorum...öğrenecek çok şey var..

:)

:)
öğretmenliğim ilk günleri...

benim dünyama hoşgeldiniz...

hayat garip...tüm ilginçlikleriyle bizi sarıyor...dünyanın en küçük, en ilginç yerinde de olsak her yeni gün bir şeyler öğreniyoruz...hayatın başka bir güzelliği ile karşılaşıyoruz...işte bu da benim dünyam...

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Uyanmalı...

Kadisehrinde bu donemlik son günüm.Çok uzun ve yorucu bir eğitim yılı geçirdim.Benim icin burda gecirdigim en tatsız yıldı, bilenler bilir.Ondan birazda uzak kaldım yazmaya oysa hata ettiğimin yeni farkına varıyorum.Tatsız bir yıl olsa da güzel şeylere gebe...Bizim oralarda çok sık duyduğum bir söz vardır; kötü komsu insanı ev sahibi yapar diye. O hesap yasadığım tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp birkaç öğretmen arkadaşla gençler için bir şeyler yapmak adına bir dernek kurduk.Henüz daha bir bebek...Güzel hayallerimiz var, yine beni uyutmayan heyecanlarımız var, twitırımiz var, ne güzel teknolojilerimiz var:) saka bir yana tweeter'da kadisehrigenclik adinda bir hesabimiz var ve facebook'ta kadisehri genç gelişim derneği adinda bir sayfamız...Hala niye gitmiyorsun diye soranlar var. Gitmiyor olmam bircok kisi şaşırtıyor. Burdan memnunum; insan bir yerde kendi kendine yetebiliyorsa mekanın önemi yok bence...Hem yapacak işlerimiz var..Bu arada sene içinde Antalya'da  ve Kayseri de hayat boyu öğrenme ve proje döngüsü eğitimi aldım.İstanbul'da Timur Tiryaki'nin İnsanlik 2.0  adlı kitabının tanıtımına katıldım ve yine Ömer Ekinci ve 12 yildizin ışıltısına şahit oldum..Ankara'da Liderlik Okulu'na gittim; icimde bir lider var mi kesfetmeye calistim...Diyarbakır da ise Avrupa Vatandasligi Egitim Kursu'na katıldım. Katıldım en ilginç en keyifli eğitimdi...Son olarak okulumuz mezuniyet töreninde, ögrenci ve öğretmenlerden olusan bir ekiple bir tiyatro oyununda oynadım. Acemiliğimi linke tıklayarak görebilirsiniz. Tüm bu etkinlikler icinde harika insanlar tanima firsatim oldu. Bu eğitimler ve o harika kişilerle ilgili deneyimlerimi sonra paylaşacağım. Tüm bunları Kadisehri'ndeki bos vakitlerimi kaliteli değerlendirerek yaptım.Belki de hepimizin genel hatasi bulundugumuz durumdan sikayet edip onumuzde ki firsatlari görememek.Bugün artık uyanmalı ve geçmişte kalan olumsuzlukları bir kenara itip önümüze bakmalıyız.Ünlü bir düşünürün dediği gibi karanlığa küfretmek yerine kalkıp bir mum yakmalıyız.Yapacak cok sey var ve belki birilerinin bize ihtiyaci vardir...Belki de en cok kendimizin!!!